Memorii de război ale savantului dr. Ștefan Odobleja – medic militar, creatorul ciberneticii generalizate, privind luptele de la Stalingrad și Cotul Donului (frontul de est, URSS, 1941-1942)

23 Aprilie 2021

Memorii de război ale savantului dr. Ștefan Odobleja - descarcă în format .pdf sau .doc

 

 
„Atac la baionetă executat de trupele române pentru ieșirea din încercuire. Cu cei 70 până la 80 de oameni ce mai rămăsese, Regimentul hotăreşte să atace la baionetă pentru a scăpa din cerc. În nici un caz predarea. Preferăm să murim cu toții, decât să cădem vii în mâna rușilor. Ca la Mărăsești în anul 1917, atacuri date la baionetă" este descrierea unui ofițer român și reprezintă un fragment din viitoarea lucrare „Cotul Donului 1942. Memorii, documente și transcrieri” de Ionuț Mihăiță Ocoleanu și Marius Daniel Bujor. Aceste scene s-au petrecut în satul Golovski în 22.11.1942. Câți dintre noi cunosc acele fapte petrecute acum mai bine de 78 ani?
 
În viitorul volum va fi inclus și articolul „Memorii de război ale savantului dr. Ștefan Odobleja – medic militar, creatorul ciberneticii generalizate, privind luptele de la Stalingrad și Cotul Donului (frontul de est, URSS, 1941-1942)" de Ștefan Odobleja jr. și Marin Vlada.