Rezultate recente în cadrul proiectului ROINFO „Romanian Informatics” 2018-2022

01 Iulie 2021

În premieră, în cadrul proiectului ROINFO „Romanian Informatics” 2018-2022, au fost elaborate site-ul CCUB – prima unitate de informatică înființată în România și Biblioteca digitală CCUB.

Recent, prin studiile și cercetările realizate în cadrul Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Academia Română, s-au finalizat alte activități ale Proiectului ROINFO (https://sites.google.com/view/roinfo/).

În cadrul proiectului ROINFO a apărut lucrarea „O istorie ce trebuie cunoscută: Centrul de Calcul al Universității din București (CCUB), prima unitate de informatică înființată în România” de M. Vlada și I. Văduva, dedicată cadrelor didactice și cercetătorilor de la Facultatea de Matematică și Centrul de Calcul al Universității din București (CCUB), ce au contribuții deosebite în multe activități de pionierat din domeniile matematicii și informaticii, și care au condus la fondarea informaticii românești. Cartea a fost postată online în Biblioteca CRIFST a Academiei Române, autori VLADA MARIN și VĂDUVA ION, adăugată volumele I-V din „Istoria Informaticii Românești”.

Pornind de la această lucrare s-au elaborat următoarele:

1. Site-ul CCUB - CENTRUL DE CALCUL AL UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI 1962-1993, https://sites.google.com/g.unibuc.ro/ccub/

2.Biblioteca Digitală CCUB - ACTIVITATEA DE CERCETARE ȘI PRODUSE SOFTWARE, https://sites.google.com/g.unibuc.ro/ccub/biblioteca-digital%C4%83-ccub